Denne tærte er guddommelig, og det bedste ved den er, at den bliver bestemt ikke dårligere af at stå natten over i køleskabet. Selv farverne i tærten bliver bedre efter en nats hviletid.
Smagen af æble og kanel går man sjældent forkert i byen med, og nødderne sørger for den knasende fornemmelse, og endelig så er det jo værd at bemærke, at kagen er SUKKERFRI.
Denne æble-kanel tærte er rå og skal IKKE bages. Jeg bruger selvfølgelig udelukkende økologiske varer.
Skal du have gæster og vil du gerne overraske med en æble-kanel tærte som selv ikke-veganere vil elske, og vil du gerne gå den ekstra mil, for at lave noget specielt og lidt luksuriøst, så er dette kagen. Æble-kanel tærten er luksuriøs fordi den ikke er helt billig at lave. Nødder er dyre og økologiske nødder er endnu dyrere, men til særlige lejligheder er den det hele værd – synes jeg :-).
Ingredienser
Tærtebund
6 dl macadamianødder
2 dl paranødder
1 dl meedjool dadler
1/2 dl revet kokos
1 knivspids havsalt
Æble-kanel fyld
6 økologiske æbler
5-6 medjool dadler
1 spsk kanel
1 skvæt citronsaft
1 knivspids havsalt
Mysli-topping
3 dl valnødder
1 dl pistacienødder uden skal
1 dl meedjool dadler
1⁄2 dl revet kokos
1/2 dl havregryn
1 spsk ahornsirup
1 knivspids havsalt
Sådan gør du
Nogle af nødderne skal udblødes, og du kan med fordel starte den del op dagen før du planlægger at lave kagen.
Paranødder, valnødder og pistacienødder kommes i en skål hver for sig og dækkes til med filtreret vand (alternativt er postevand fint). Der skal helst være dobbelt så meget vand som nødder. Nødder udblødes i 8 timer eller over nat.
Start med tærtebunden:
Hvis du anvender tørrede dadler, f.eks. dem fra urtekram, så blend dem først alene med 1/2 dl. vand. Herefter kommes alle ingredienser i en foodprocessor og der blendes til du har en sammenhængende masse. Det kan godt være nødvendigt at stoppe et par gange og samle massen med en dejskraber. Det er op til dig selv at vælge om du vil have en lidt grov bund eller en helt fin bund. Du skal blot blende til den ønskede konsistens er opnået.
Find en springform frem, og smør dem med lidt kokosolie og fordel så massen i formen. Massen vil nå ca. halvt op i en standardspringform. Stil formen i køleskab.
Så skal fyldet laves:
De 4 af æblerne vaskes og skæres i både så kernehus kan fjernes, herefter blendes de i foodprocessoren med pulse indtil det ligner revet æble med klumper i. Kom æblerne i en skål.
De sidste to æbler skrælles og kernehus fjernes. Skær æblerne i mindre stykker og kom dem i foodprocessoren. Tilføj resten af ingredienserne. Husk igen, at hvis det er de meget tørre dadler du anvender, så blend dem først med lidt vand inden de tilføjes i foodprocessoren.
Det hele blendes indtil det har en let grov cremet konsistens. Cremen tilføjes til æblerne i skålen og massen røres godt sammen med en hulske eller en dejskraber. Når massen er jævn tager du formen med bunden ud af køleskabet og kommer æblemassen i. Massen fordeles jævnt og vil lige akkurat dække bunden, så formen nu er halvt fuld. Sæt formen tilbage i køleskabet.
Afslut med topping:
Kom alle ingredienser i foodprocessoren og pulse indtil du har en grov let klistrende mysli masse. Tag formen med tærten ud af køleskabet og drys blandingen ud over tærten. Her er det nemmest at bruge hænderne.
Sæt tærten tilbage i køleskab og lad den sætte sig i mindst 2 timer. Tærten kan sagtens laves dagen i forvejen, og den holder sig et par dage i køleskab hvis den er tildækket.