Hyldeblomst saft er ikke bare sundt, men også en herlig drik på en varm sommerdag. Den smager skønt hvad enten du blander op med iskoldt vand eller en kølig hvidvin. Jeg har også brugt lidt af saften, når jeg har bagt lyst rød og det giver en fantastisk duft og smag til brødet.
- Ca. 100 afstilkede blomsterskærme
- 1,5 kg økologisk rørsukker
- ½ dl. Økologisk Agave sirup
- 3 økologiske citroner
- Citronskal rives med en juliennekniv (citronrivejern)
- 1 dl. Økologisk citronsaft
- 2 skiver ingefær
- 4 liter vand
Kog vandet sammen med sukker og sirup. Når sukkeret er helt opløst tilføjes citroner i skiver, der mases lige inden de kommes i. Så kommes citronskallerne, ingefær og hyldeblomstskærmene i, og der røres godt rundt. Sluk for blusset og afkøl. Når det er afkølet, sættes det på køl og skal herefter trække i tre-fire dage. Der skal røres i det et par gange dagligt.
Frys ned i plastflasker eller hæld på patentflasker, der er skoldet og skyllet i Atamon.
Den færdige ekstrakt blandes med 3-4 dele vand afhængig af smagsstyrke. Smagen på denne variant er mere frisk, og egner sig i øvrigt også ganske godt som apperitif med lidt hvidvin/vodka i.
En rigtig frisk sommerdrik!