Jeg er selv ret vild med denne Quinoabøf og jeg spiser den gerne hver gang mændene i familien vælger at spise en hakkebøf. Personligt synes jeg jo en Quinoabøf slår en hakkebøf med længder.
Sidst jeg lavede Quinoabøf lavede jeg til min søn og mig selv, og han mente faktisk at han nok hellere ville have en Quinoabøf frem for en hakkebøf.
Ingredienser:
- 3 dl. rød quinoa
- 2 dl. nøddepulp af paranødder(fra produktion af nøddemælk)
- 1 dl. fuldkornsmmajsmel
- ½ dl. havregryn
- 1 dl. nøddemælk – gerne mandelmælk
- 1 tsk. hvidløgskrydderi – Den fra Santa Maria
- 2 knivspids cayennepeber
- 1 tsk. Cajunmix – Jeg bruger den fra Urtekram
- Rapsolie til stegning
Sådan gør du:
- Quinoaen vaskes godt, udblødes i 2 timer, drænes og stilles til spiring i 2 dage, hvor den skyldes morgen og aften.
- Alternativt kan quinoaen koges i 15 min.
- Quinoaen kommes i en skål sammen med alle de resterende ingredienser. Det hele røres godt sammen med hænderne indtil du har en klæg masse. Massen formes til 6 – 7 bøffer. Steg bøfferne ved hård varme i rapsolien, drys lidt ekstra hvidløgskrydderi på under stegningen
- Anret maden og server.
Kan serveres sammen med SquashSpaghetti eller som på billedet med lynstegte grøntsager.