Inspireret af en Rød Dahl suppe med kokos, som jeg fik på Skanderborg Festival.
Dahl, er dybest set en tyk linsesuppe. Jeg blev første gang introduceret til denne suppe, da jeg her i sommer var til Skanderborg Festival. Denne opskrift er min egen udgave af suppen, og den er helt klart blevet én af mine favoritter. Rød linsesuppe er nem at tilberede og har du de mest gængse krydderier i dit skab, så kræver den heller ikke de store indkøb.
Husk at bruge økologiske varer hvis du har mulighed for det :-).
6 portioner
Forberedelse: 10 minutter
Tilberedning: 35 minutter
Total tid: 45 minutter
Ingredienser
1 spsk. rapsolie eller olivenolie
3 dl. fint hakket løg (ca. et stort løg)
3 fed fint hakket hvidløg, 4 hvis det er små fed
2 spsk. fint hakket frisk ingefær
1,2 l. vand
1 ds. kokosmælk
4 dl. tørrede røde linser, skyllet
2 tsk. knust spidskommen
1 tsk. koriander
2 tsk. gurkemeje
1/2 tsk kardemomme
1/2 tsk. kanel
1/2 tsk. cayennepeber
1-2 tsk. salt
1/2 dl. tomatpure eller 1 dl. hakket tomat evt. fra dåse
Sådan gør du
- Kom olien i en 3 liters gryde, varm den op og tilsæt løg, hvidløg og ingefær. Vend jævnligt så du undgår bruning af løgene, indtil løgene er gennemsigtige. Det tager c. 5-6 minutter.
- Rør rundt mens du tilsætter linserne, vandet, kokosmælken og krydderierne. Bring det hele i kog under jævnlig omrøring, så snart det koger, skrues ned for varmen. Læg låg på og lad simre i ca. 20 minutter, eller indtil linserne er helt mørre.
- Vend tomatpureen i og rør indtil den er jævnt fordelt i suppen. Lad suppen koge op igen og koge nogle minutter. Der kan evt. tilføjes mere vand hvis du synes suppen er blevet for tyk.
- Server suppen for eksempel med Grove ris, bulgur, spinat eller blot et godt stykke surdejsbrød.
God fornøjelse