Den her suppe er fantastisk. Jeg lavede den under en forkølelse, fordi jeg ville have noget varmt, der kunne sætte gang i at få opløst alt det snot. Så det skulle ikke bare være varmt, men også noget med lidt krudt i.
For én der er vant til at spise chili, og kan lide masser af den slags, så er suppen nok i den milde ende, men for mig, der synes at chili generelt er sindsygt stærkt, der er denne suppe dejlig “varm” med et twist af skarpt, og den får i hvert fald min næse til at løbe… på den gode måde.
Suppen er rigtig god efter en dag ude i kulden, og den er ligeså god genopvarmet til frokost dagen efter.
6 portioner
Forberedelse: 30 minutter
Tilberedning: 30 minutter
Total tid: 60 minutter
Ingredienser
Suppe
- 2 spsk. rapsolie
- 1 spsk. rød karrypasta – mellemstærk
- 2 spsk. fint hakket ingefær
- 2 spsk. fint hakket hvidløg
- 2 spsk. fint hakket citrongræs
- ½ porre skåret i fine strimler eller tern
- 1 dåse kokosmælk
- 1 liter vand
- 1 spsk. herbimare urtebouillon
- 1 tsk. gurkemeje
- ½ tsk. koriander
- 4 tørrede limeblade
Fyld til suppen
- 2 mellem gulerødder i fine skiver
- 1 pastinak i fine skiver
- 1 porre halveret og strimlet
- 1 spsk. fint hakket citrongræs
- 100 gr. champignon i skiver
- Valgfri: Lidt frisk koriander
Sådan gør du
Varm olien i en gryde, tilføj karrypasta, hvidløg, citrongræs, ingefær og porre og rør godt rundt, så det hele bliver godt smurt ind i pastaen.
Tilføj 2/3 af vandet, bouillonen (resten gemmes til senere, hvis du synes suppen er for tyk), krydderier og kokosmælken.
Kog suppen op og lad dem simre i 15 minutter.
Tilføj fyldet og bring suppen i kog og lad simre i 5 minutter.
Servering
Jeg fandt pasta lavet af grønne sojabønner i Brugsen, de kan tilberedes ved iblødsætning i ca. 8 min. Jeg kommer en lille portion i bunden af min suppeskål og overhælder dem med suppen. Fantastisk!